Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yine borçlanma, yine!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın 15 ilçesinde yürüteceği beton asfalt ve parke çalışmalar listesini ilçe ilçe, cadde cadde, sokak sokak, alan alan sıralarken; İlçe Belediyelerini, Büyükşehir AKP ve MHP Meclis gruplarını bilgilendirdi ve konu da dünkü oturumda Meclis gündemine geldi.
Özetle, Büyükşehir Belediyesi, kış öncesi acilen 115 milyon liralık borçlanma yetkisi isterken, AKP Grubu Sözcüsü Mehmet Kalkan, daha önce 250 milyon borçlanma isteğinde 10 milyonluk vize verdiklerini hatırlatarak, “Bu parayı kullandılar mı, kullanmadılar mı bilmiyoruz. Teklif komisyona gitsin, görüşülsün, rapor gelsin, bakarız” diyerek bir anlamda topu taca attı.
AKP Grubu Sözcüsü Mehmet Kalkan’a cevaben konuşan Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ise, “Arkadaşlar, Hatay’da caddeler, sokaklar çukurlarla dolu. Hizmet yapmamız gerek. Bu olaya siyasi bakmamak gerekir. Siyaseten karar verilmesi bu Mec-lis’e yakışmaz. Kış gelmek üzere. Mevsim koşullarına göre acilen bu hizmetlerin gelmesi lazım. Gelin Meclis’i bugün kapamayalım, ara verelim, 3-4 gün sonra da komisyon raporuna göre olaya pozitif bakalım, bu hizmeti birlikte yapalım” dedi.
AKP’liler net bir tutum takınmazken, Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanma limitinin üzerine çıktığını ve borçlanamayacağını savunarak, olaya pozitif bakmadıklarını gösterdiler.
Oturumu yöneten Başkan Vekili M. Ömer Dolar’ın istemesi üzerine de, BŞB Mali İşler Daire Başkanı Gülseren Balcı, Büyükşehir Belediyesi’nin en az borçlanan Büyükşehir Belediyeleri arasında olduğunu, 650 milyon lira borçlanabileceğini, ancak istenenin 149 milyon 779 bin lira olduğu bilgisini verdi. -Cemil Yıldız-