Yolbulan Metal İşçileri’nin grevde 120. Günü

Hatay Dörtyol’da faaliyet gösteren Yolbulan Metal işçileri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlattıkları grevin 120. gününde mücadelelerine kararlılıkla devam ediyor. Özçelik-İş Sendikası öncülüğünde grev çadırında bekleyen işçiler, haklarını alana kadar direnişten vazgeçmeyeceklerini belirtti. Dörtyol Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Yolbulan Metal fabrikası işçileri, toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle grev başlatmıştı. Özçelik-İş […]

Hatay Dörtyol’da faaliyet gösteren Yolbulan Metal işçileri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlattıkları grevin 120. gününde mücadelelerine kararlılıkla devam ediyor. Özçelik-İş Sendikası öncülüğünde grev çadırında bekleyen işçiler, haklarını alana kadar direnişten vazgeçmeyeceklerini belirtti. Dörtyol Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Yolbulan Metal fabrikası işçileri, toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle grev başlatmıştı. Özçelik-İş Sendikası öncülüğünde 4 ayı aşkın süredir devam eden grevin 120. gününde işçiler kararlılık mesajı verdi.

İlk Günkü Mücadele Azmiyle Yola Devam
Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, grevin 120. gününde yaptığı açıklamada, geçen zamana rağmen mücadeleden taviz vermediklerini belirtti. Güngör, “Bizler sadece hakkımızı talep ettik ve bu hakkı alamadığımız için şu anda 700 derece sıcaklığın karşısında üretmek yerine, grev çadırında terimizin ve emeğimizin karşılığını almak için direniyoruz” dedi.

İşçiler Minimum 30 Bin TL Taban Ücret Talep Ediyor
İşverenle yapılan görüşmelerde, Yolbulan Metal emekçileri için minimum 30 bin TL taban ücret talep ettiklerini belirten Güngör, işverenin ise bunun karşılığında 22 bin TL gibi bir teklif sunduğunu dile getirdi. Bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade eden Güngör, “Bu yüzden 120 gündür devam eden grevimizi ilk günkü mücadele azmiyle sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Yolbulan Emekçileri Fedakarlığının Karşılığını İstiyor
Yolbulan Metal işçileri, fabrikanın zor zamanlarında fedakarlık yaparak hiçbir zaman geri durmadıklarını vurguladı. Güngör, “Bu emekçiler grev çadırına mahkum edilmeyi asla hak etmiyorlar. Asla fazlasını istemiyoruz, tek talebimiz döktüğümüz terin karşılığının verilmesidir” ifadelerini kullandı. Mehmet Güngör, işvereni akl-ı selim davranmaya davet ederek, “Yolbulan emekçileri, fabrikanın zor günlerinde gösterdikleri fedakarlıkla haklarını fazlasıyla hak ediyor. Bu süreçte de işverenin gereken anlayışı göstermesini bekliyoruz” dedi.

Destekçilerimize Teşekkür Ediyoruz
Güngör, açıklamasında grev sürecinde ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Özellikle Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’ye, genel yönetim kurulu üyelerine, milletvekillerine, belediye başkanlarına, kamu ve sivil toplum kuruluşlarına, basın emekçilerine ve tüm emekçi dostlarına şükranlarını sundu. Güngör, mücadelelerinin süreceğini ve haklarını alana kadar direnişi sürdüreceklerini ifade etti.

Exit mobile version