YSK’den Sandık Kurulu Başkanlarına Uyarı 

Yarın gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sandık kurulu başkanları ve görevlilerini bilgilendirmek amacıyla kısa mesajlar gönderiyor. YSK’nın bugün ve oy verme günü atacağı mesajlar arasında, sandık kurulu başkanlarına ve diğer görevlilere yönelik önemli talimatlar yer alıyor. Bugün sandık kurulu başkanlarına gönderilecek mesajlardan bazıları şu şekilde: • “Sayım döküm işlemleri […]

Yarın gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sandık kurulu başkanları ve görevlilerini bilgilendirmek amacıyla kısa mesajlar gönderiyor. YSK’nın bugün ve oy verme günü atacağı mesajlar arasında, sandık kurulu başkanlarına ve diğer görevlilere yönelik önemli talimatlar yer alıyor.

Bugün sandık kurulu başkanlarına gönderilecek mesajlardan bazıları şu şekilde:

• “Sayım döküm işlemleri tamamlanmadan sayım döküm cetvelleri ve sandık sonuç tutanaklarını imzalamayınız ayrıca sandık kurulu görevlileri, seçime ilişkin tüm evrakları imzalamadan ve sonuçları ilan etmeden sandığı terk edemez.”

• “Karşılaştığınız sorunlar ile ilgili ilçe seçim kurulunu arayabilirsiniz. Görev belgenizde ilçe seçim kurulunun telefonu yer almaktadır.”

• “Size gelen tüm bilgilendirme mesajlarını sandık kurulu üyeleri ile mutlaka paylaşınız.”

Seçim günü ise sandık kurulu başkanlarına gönderilecek mesajlar şu şekilde:

• “Sandık başına gelen seçmenin önce sandık seçmen listesinden ismini bularak, imza hanesinin boş olduğunu tespit edip T.C. kimlik numarasını taşıyan resmi dairelerce verilen soğuk damgalı, kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli ve resmi belgelerden biri ile oyunu kullandırınız. Oy kullandırmadan sandık seçmen listesine imzasını attırmayınız.”

• “Seçmene cep telefonu, fotoğraf makinesi gibi görüntü kaydedici cihazlarla oy kabinine girmesinin yasak olduğunu, iade edilmek üzere masa üzerine bırakılması gerektiğini söyleyiniz.”

• “Görme engelli seçmenlere, şablon ile oylarını kullanabileceklerini hatırlatınız.”

Bina sorumlularına yönelik gönderilecek mesajlar ise şu şekilde:

• “Tarafınıza teslim edilen sandık, paravan/oy verme kabini ve sandık kapaklarının yeterli sayıda olduğundan emin olunuz. Eksiklik varsa ilçe seçim kuruluna haber veriniz.”

• “Sandık kurulu başkanına torba teslimi esnasında oy zarfı ve pusulalarını sandık kurulu mührü ile mühürlemesi gerektiğini hatırlatınız.”

• “Oy verme günü, oy vermenin başlama saatinde görev yerine gelmeyen sandık kurulu başkanlarını derhal ilçe seçim kuruluna bildiriniz.”

Seyyar sandık kurulu başkanlarına da gönderilecek mesajlar arasında, 31 Mart 2024 Pazar gününe dair özel talimatlar bulunmaktadır. Bu talimatlar seyyar sandık kurulu başkanlarının işleyişini düzenlemekte ve seçim sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlamaktadır. – Yusuf Cemil Karaçay –

Exit mobile version