Yusuf amca depreme direnemedi

Hatay’da 6 Şubat’ta meydana gelen depremde enkazdan yaralı olarak kurtarılan 58 yaşındaki Yusuf Harmancı, 18 aylık yoğun bakım sürecinin ardından yaşam mücadelesini kaybetti. Depremden 5 gün sonra kurtarılan Harmancı, kendisinin yaralı olarak çıkarıldığı enkazda hayatını kaybeden eşinin ve iki çocuğunun yanına defnedildi.   Harmancı ailesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’ın Antakya ilçesinde […]

Hatay’da 6 Şubat’ta meydana gelen depremde enkazdan yaralı olarak kurtarılan 58 yaşındaki Yusuf Harmancı, 18 aylık yoğun bakım sürecinin ardından yaşam mücadelesini kaybetti. Depremden 5 gün sonra kurtarılan Harmancı, kendisinin yaralı olarak çıkarıldığı enkazda hayatını kaybeden eşinin ve iki çocuğunun yanına defnedildi.

 

Harmancı ailesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’ın Antakya ilçesinde felakete yakalandı. Depremde 57 yaşındaki Zeynep Harmancı, 21 yaşındaki Beyzanur Harmancı ve 23 yaşındaki Mahmut Harmancı’nın cansız bedenleri enkazdan çıkarılmıştı. Yusuf Harmancı ise enkazdan yaralı olarak kurtarıldı ve Mersin’de tedavi altına alındı. 18 ay süren yoğun bakım sürecinin ardından yaşamını yitiren Harmancı’nın cenazesi, Yayladağı ilçesi Şenköy Mahallesi’ndeki Deprem Şehitliği’nde toprağa verildi. Cenazeye aile üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı, Harmancı dualarla uğurlandı.

 

Harmancı’nın eniştesi Murat Yavuz, “Amcamın kızı Zeynep ve yeğenlerim burada yatıyor. 6 Şubat depreminde vefat ettiler. Babaları da göçük altında kalmıştı. 18 aydan beri yoğun bakımdaydı ve maalesef 2 gün önce vefat etti. Son deprem şehidimiz oldu ve evlatları ile eşinin yanına gömdük” dedi.

 

Cenazeye katılan Hüseyin Çağırır, “Yusuf Harmancı 6 Şubat’ta yaralı olarak çıkarıldı ve tedavi için Mersin’e götürüldü. Orada bazı uzuvlarını kaybetti, bir kolu kesildi. Daha sonra Konya’ya gönderildi ve yaklaşık 3 ay önce Antakya’ya geri getirildi. 6 Şubat’tan beri yoğun bakımdaydı ve bugün hayatını kaybetti” şeklinde konuştu.

Exit mobile version