Yüz Güldüren Haber

KIRIKHAN KAVUNU TEZGAHLARDA Kırıkhan denince akla ilk gelen tescilli “Kırıkhan Kavununda” hasat başladı. Tarladan kilogram fiyatı 11 TL’den alıcı bulan kavunda, tarla fiyatı üreticinin yüzünü güldürdü. Kırıkhan kavunu Türkiye’nin çeşitli illeri başta olmak üzere yurt dışına da gönderiliyor. Bereketiyle çiftçinin yüzünü güldüren hasat, sıcak havada devam ediyor. Sıcak hava tarım işçilerini zorlasa da hasat durmadan devam […]

KIRIKHAN KAVUNU TEZGAHLARDA

Kırıkhan denince akla ilk gelen tescilli “Kırıkhan Kavununda” hasat başladı.

Tarladan kilogram fiyatı 11 TL’den alıcı bulan kavunda, tarla fiyatı üreticinin yüzünü güldürdü. Kırıkhan kavunu Türkiye’nin çeşitli illeri başta olmak üzere yurt dışına da gönderiliyor. Bereketiyle çiftçinin yüzünü güldüren hasat, sıcak havada devam ediyor. Sıcak hava tarım işçilerini zorlasa da hasat durmadan devam ediyor.

Fiyatın geçen yıla oranla daha iyi olduğunu ve fiyatların kendilerini tatmin ettiğini belirten Çiftçi; “Depremin ardından süreç güzel gidiyor. Hasatlarımız güzel, yerinde her şey. Depremden dolayı üretime ara vermedik, üretmek zorundayız. Bu günde kavun toplamanın 3’üncü günündeyiz. Mallarımızı yavaş yavaş tarladan çıkarıp halka sunuyoruz. Fiyatlar geçen seneye oranla tatmin edici. Fiyatlar şuanda 10-11 TL civarında. Geçen yıla oranla tabi ki güzel. Emeğimizin karşılığını elbette daha güzel almak isteriz. Geçen yıla oranla fiyat da çok güzel. Kırıkhan kavunu Türkiye’de 1 numara diyebiliriz. Nereye giderseniz gidin, Kırıkhan kavunu diye satılır.” sözlerine ekledi.

Şehrimiz, senede ülke üretiminin %2.50 oranında hasat yapılmaktadır ve yılda yaklaşık olarak 45bin ton kavun satışıyla kavun üretiminde il sıralarda yer almaktayız.

Exit mobile version