Yüzmede Şampiyonlukların Adı: Kamil Köseoğlu

Antakyalı milli yüzücü master yarışmacısı Kamil Köseoğlu, deprem öncesi girilen evinden çalınan madalya, kupaların, bir odayı dolduracak kadar zengin olduğunu kaydederken, başından geçen hırsızlık olayı ile bu manevi değeri çok yüksek olan madalya ve kupalarını kaybettiğini söyledi. Bu açıklamasını aylar öncesinde yapan Kamil Köseoğlu, bunun kendisini üzse de yıldırmadığını ve canla şevkle çalışmalarına devam ettiğini […]

Antakyalı milli yüzücü master yarışmacısı Kamil Köseoğlu, deprem öncesi girilen evinden çalınan madalya, kupaların, bir odayı dolduracak kadar zengin olduğunu kaydederken, başından geçen hırsızlık olayı ile bu manevi değeri çok yüksek olan madalya ve kupalarını kaybettiğini söyledi.

Bu açıklamasını aylar öncesinde yapan Kamil Köseoğlu, bunun kendisini üzse de yıldırmadığını ve canla şevkle çalışmalarına devam ettiğini kaydetti ve madalyaları yeniden toplamaya, Hatay’a getirmeye devam ettiğini bildirdi.

MADALYA İLE HATAY’A DÖNDÜ

Kamil Köseoğlu son olarak geçtiğimiz hafta sonunda Hatay’a madalya ile döndü. Köseoğlu,yüzmeye başlaması,sonraki süreçlerle ilgili YÜZME HAYAT HİKAYESİ’ni şöyle anlattı:“Benim Açık Deniz Yüzme Sevdam:1966 da başladığım yüzmeye çok sevdiğim yüzücü abilerimden Sırrı Durmuşoğlu’nun her antrenman sonrası kendi başına uzun mesafeler yüzerken izleyip uzun yüzme merakımı artırıyordu. Ama yaşım küçük olduğu için üzülüyordum. Ama içimden bir ses bende Yüzeceğim diyordum. Yıllar hızlı geçiyor ilk Deniz yarışım 1981 de ÇanakkaleSon olarak da 5. Büyük Çekmece yüzme yarışlarında 5km olmuştur. Açık denizlerde yüzmek alabildiğine özgürlük olduğu için benim vaz geçilmezim. Hayatını yazarmısın deseler. Sulara yazsam sığmaz akar gider. Açık Deniz yarışlarına hazırlanırken çok sıkıntım olur. (bitirebilirmiyim-başarabilirmiyim) Yarış gecesi telaşım başlar. Erken yatmam gerekirken, parkuru nasıl Yüzeceğim? Nerede tempolu Yüzeceğim derken 4-5 saat uykuyla start yerine varırım. Tanıdık, bildik arkadaşlarımla selamlaşıp başarılar diledikten sonra hakem heyetine uğrayıp lisans kontrolü, yarışmada sporculara verilen numaralar vücudun (eller, sırtına) yazılır. Arkasından yarış parkuru detaylı bir şekilde sporculara anlatılır. Kafanızdaki pürüzler giderilir. O an sadece hedefe bakıp hedefiniz görmeye odaklanırsınız. Birden korkunç bir start sesi ile yarışın içinde olursunuz. Önümüz, yanımız, arkamız, kalabalık sporcularla suya yönelirim. Bazen kulaçlar, ayaklar, kafalar, bedenler kazara temas içinde olursunuz. Zaten yarışın püf noktasını burada çözersiniz. Bir an önce kalabalıktan uzaklaşmak için öne, yanlara zikzaklar çizerek kurtulmaya çare ararsınız. On, onbeş dakika bu çabanız sürer. Bundan kurtulunca tempolu yüzerek amaca varmak için biraz hayal kurarsınız birde bakarsınız ki Bitiş anı SüslüTakı ve sağında solunda toplanmış. Spor severlerin alkışları ve güzel anonslar. Biten güzel bir yarış.Sevdiklerimle yarıştığım için hep mutluyum. Çünkü onlar benim herşeyim. İyi ki varsınız.”

Exit mobile version