Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer Bayramında 97.Yıldönümü Gururu

Büyük Önder Mustafa Kemal

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusunun 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 97. yıldönümü, Hatay’da törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97.yıldönümü, dün tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlandı. İlimizde dünkü ilk tören Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Buradaki törene; Vali Rahmi Doğan, Hudut Alayı Komutanı Alb.Ümit Durmaz, Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş, adli yargı mensupları, Antakya ve Defne Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Antakya ve Defne Belediye Başkanları, Siyasi Parti İl Başkanları, STK temsilcileri, resmi kurumların il müdürleri ile asker, polis ve vatandaşlar katıldı. Anıt’taki törenden sonra, Vali Rahmi Doğan, beraberinde Garnizon Komutanı Alb.Ümit Durmaz ile Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş olduğu halde, Valilik makamında tebrikleri kabul etti.
Kutlamaların bundan sonraki bölümü ise Gündüz Caddesi’nde gerçekleşti. Köprübaşından, park önü ve ileriye kadar uzanan tören alanında konuşmalar yapılırken; Vali, Garnizon Komutanı ile BŞB Başkanı birlikte jeepe bindi ve törene katılanlar ile halkın bayramını kutladı. Törende ayrıca Askerler, Gaziler ile öğrencilerin geçit resmi gerçekleşti. Günün anlamına uygun, TSK’yı temsilen bir konuşma da yapılırken, dün gece, Valilik bahçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu verildi.
-Cemil Yıldız-