Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeytin Dalı Korosu…

Medeniyetler Korosu’nun benzeri Altınözü’nde oluşturuldu! Zeytin Dalı Korosu… 40 kişilik

Medeniyetler Korosu’nun benzeri Altınözü’nde oluşturuldu!

Zeytin Dalı Korosu…

40 kişilik koro; farklı dil, din, mezhep, kültürlere sahip…

Altınözü Kaymakamlığı bünyesinde ve destekleriyle kurulan Zeytin Dalı Korosu, adını, ilçeyi simgeleyen ve her tarafını saran zeytin ağaçlarının dallarından ve zeytin zenginliğinden alıyor. 30 Korist ve 10 kişilik orkestradan oluşan Zeytin Dalı Korusu; farklı din, dil, ırk, mezhepler ve kültürlere sahip üyelerden oluşuyor. Koro üyeleri ise Altınözü’nün çeşitli yerlerinden, kurumlarından ve farklı meslek gruplarından geliyor.
Zeytin Dalı Korusu hakkında bilgi veren Kaymakam Bülent Uygur, şunları söyledi:
“Zeytin Dalı Korosu, adını Altınözü’nün zeytin zenginliğinden alıyor. Bu bölgeyi simgeleyen ve her tarafını saran zeytin ağaçları dallarının, koromuza yakışacak en güzel isim olduğunu düşündük. Zeytin Dalı Korusu, her dinden, dilden, ırktan insanların oluşturduğu bir müzik grubudur. İlçemizde yaşadığımız bu hoşgörü ortamını müziğimizle insanlara uzatarak paylaşmayı hedefliyoruz. İlçemiz lokal alanda en fazla Hristiyan vatandaşımızın yaşadığı bir yerdir. Tokaçlı ve Sarılar Mahallemizde kalabalık bir Hristiyan nüfusumuz bulunmaktadır. Koromuz da Hristiyan cemaatinden kardeşlerimiz, Müslüman kardeşlerimiz, Alevisiyle, Sünnisiyle, Arabıyla, Türküyle hep beraber güzel bir birliktelik ile ilçemizin hoşgörü ortamını tanıtmayı amaçlıyoruz. Koromuz, ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak ve medeniyetler arasında köprü oluşturarak evrensel bir dil olan müzikle bir arada tutmayı hedeflemiştir.”
Koro Şefi ve Müzik Öğretmeni Ümit Tokgöz’ün de görüşleri ise şöyle:
“Farklı farklı insanlar, bir arada ve tek sesle müzik yapıyor. Koromuzla, başta ilçemizin kültürel zenginliğini, müzikle ülkemize ve dünyaya duyurmak istiyoruz. Koromuz, ilçemizin mozaik yapısının doğal sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Koromuz, Türkçe ve Arapça eserler seslendirmektedir. Repertuarımızda Türk Halk Müziği’nden türküler ve Arapça şarkılar, Türk dünyasından ve dünyadan sesler içeren tek sesli-çok sesli müzikler bulunmaktadır. Yolculuğumuza çıkarken, Altınözü’nün kültürel zenginliğini bir sesle, yüreğimizde sevgiyle yoğrulmuş notalarda tanıtmak istedik.” -Cemil Yıldız-