Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeytinyağı, En Sağlıklı Meyve Suyu

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay: “Ülkemizde en sağlıklı, kaliteli zeytin ve zeytinyağı, geleneksel yöntemlerle üretildiğinden, Altınözü ilçesinde yetişiyor.”

Türkiye’nin, ilginç açıklamalarıyla sıkça gündeme gelen ünlü bilim insanlarından, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir ülkenin ayakta kalması için tarımın gelişmesinin şart olduğunu, bunun için de zeytin üreticilerinin desteklenmesi gerektiğini bildirdi.
Prof. Dr. Canan Karatay, bu açıklamalarını, hafta sonunda geldiği ilimizde, Altınözü ilçesindeki Festival etkinlikleri kapsamında yaptı. İthal tarım ürünlerinin ülkemizde kullanılmasına izin verilmemesi gerektiğini açık şekilde ifade eden Prof. Dr. Canan Karatay, Altınözü ilçesinin zeytin ve zeytinyağlarının aromatik bakımdan çok önemli olduğunu, zeytin ve zeytinyağının, ilaçlama yapılmadan ve geleneksel yöntemlerle üretildiğini hatırlatarak, “Zeytinyağı, en sağlıklı meyve suyudur” dedi.
Prof. Dr. Karatay, açıklamalarında, ülkemizde en sağlıklı, kaliteli zeytin ve zeytinyağının, geleneksel yöntemlerle üretildiğinden, Altınözü ilçesinde yetiştiğini de sözlerine ekledi. -Cemil Yıldız-