Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeytinyağı ilaç gibi

Kardiyoloji Uzm. Prof. Dr.

Kardiyoloji Uzm. Prof. Dr. Canan Karatay, geldiği Hatay-Altınözü ilçesinde, “Zeytinyağı; karaciğer yağlanmasını, şeker hastalığı, tansiyon, kalp hastalığı, kanser, alzheimer, felç, depresyon ve inme gibi hastalıkları önler. Çocuklarımıza hasta olmamaları için zeytin yaprağı çayı içirelim” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Canan Karatay, “Zeytin altın, zeytinyağı da Altınözü… Zeytinyağı, anne sütünün aynısıdır, meyve suyudur. Herkes günde 20-40 zeytin tüketmeli. ‘Zeytinde fazla kalori var’ diyenler yalan söylüyor. Uzun yaşamak isteyenler zeytin tüketmeli” açıklamasında bulundu. Karatay’ın, ilimiz Altınözü ilçesinde Altınözü Zeytini ve Zeytinyağı ile ilgili söyledikleri şunlar:
“Zeytin altındır, Zeytinyağı ise altın özüdür. Zeytinyağınız altın kadar değerlidir. Altınözü zeytinleri, Toroslardan gelen rüzgârlarla beslenir. Bu yüzden doğaldır. Zeytin ağaçlarının uzun süre yaşamalarının sırrı, içerdiği vitamin ve minerallerdir. Bizler de uzun yaşamak istiyorsak, zeytin tüketmeli, zeytinyağını da soframızdan eksik etmemeliyiz. Zeytinyağı, yıllarca ‘yağ’ diye yasaklandı. Şimdiye kadar zeytinyağı ile ilgili söylenenlere inanmayın.
Doğada 30 tür yağ bulunmaktadır. Bu yağlar sağlıklı olduğu sürece, bir canlının, bir bitkinin hayatta kalması için önemlidir. Sağlıklı bir şekilde doğup-büyümemiz için tüm yağların bir arada dengeli olarak tüketilmesi gerekmektedir. Yağsız hayat hastalıktır. Yağsız hayat mümkün olmaz.
Zeytinyağı, zeytin meyvesinin özüdür. En sağlıklı meyve suyudur. Zeytinyağı, anne sütünün aynısıdır. Anne sütünün, yeni doğan çocuklarımız için ne kadar önemli bir besin kaynağıdır. Anne sütü ile 12 veya 24 ay hiç besin almadan çocuklarımızın büyüdüğünü bilmekteyiz. Amerikalılar, margarin kullanımını öneriyor. Onlarda zeytin yok ki, nereden bilecekler zeytinin faydasını. Sizler, doğal zeytinin kaynağındasınız. Sizlere tavsiyem, günde 20 ile 40 adet zeytin tüketin. ‘Zeytinde fazla kalori var’ diyorlar. Bu da yalandır. Zeytinyağında bitkisel kolesterol bulunmaktadır. Bilinenin aksine, yağ değildir. Doğanın bize bahşettiği, anne sütü ve meyve suyudur.
Zeytinyağının sağlık açısından tüketilmesi çok önemlidir. Zeytinyağı, karaciğer yağlanmasını önlemektedir. Şeker hastalığı, tansiyon, kalp hastalığı, kanser, alzheimer, felç, depresyon ve inme gibi hastalıklar önler. Çocuklarımıza hasta olmamaları için zeytin yaprağı çayı içirelim. Yaşlılarımız da mutlaka tüketsin. Zeytinin kendisi gibi yaprağı da çok faydalıdır. Hasta olmamak, uzun yaşamak için mutlaka zeytin ve zeytinyağı tüketelim.
Altınözü, en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden biridir. İlaçlama yapılmadan üretilen Altınözü zeytin ve zeytinyağı doğaldır. Bu yüzden bol bol Altınözü Zeytini ve Zeytinyağını tüketin. M.Ö. 5. yüzyılda Hipokrat, zeytinyağı ile mide ülserini tedavi etmiştir. Aristo, M.Ö. 4 yüzyılda , ‘Zeytin ağacı kesenin başı kesilsin’ demiştir. Biz de diyoruz ki, zeytin ağacı kesmeyin. Her ağaç kesildiğinde benim içim yanıyor.”
-Cemil Yıldız-