Zonguldak’ta maden faciası! 2 ölü, 5 yaralı

Zonguldak'ta özel bir maden ocağında meydana gelen grizu patlaması faciaya dönüştü. Patlamada 2 madenci hayatını kaybederken, 2'si ağır 5 işçi yaralandı. Madende kalan bir işçiyi kurtarmak için çalışmalar sürüyor.

Madende kalan bir işçiyi kurtarmak için çalışmalar sürüyor.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde bulunan özel bir maden ocağında grizu patlaması meydana geldi. Yer altında çalışan işçileri etkileyen patlamanın ardından bölgeye ekipler sevk edildi. İlk belirlemelere göre 2 işçi yaşamını yitirirken, 5 işçi yaralandı.

2 madenci hayatını kaybetti, 2 yaralının durumu ağır

Patlamanın ardından başlatılan kurtarma çalışmalarında yaralı işçiler madenden çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. İlk müdahaleleri yapılan 5 işçi hastanelere kaldırılırken, yaralılardan 2’sinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Faciada 2 madencinin yaşamını yitirmesi büyük üzüntüye neden oldu.

Vali açıkladı: Bir işçi hâlâ madende!

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada madende toplam 8 işçinin bulunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“8 işçiden 7’si madenden çıkarıldı. Şu anda bir işçimiz madende, ona da ulaşıldı. O işçimizi çıkarmaya çalışıyoruz. 2 can kaybımız var, 2’si ağır 5 işçi de yaralandı.”

Patlamanın nedeni araştırılıyor

Maden ocağında meydana gelen grizu patlamasının ardından olayla ilgili inceleme başlatıldı. Patlamanın kesin nedeninin yapılacak araştırmalar sonucunda netlik kazanması bekleniyor.

Madende kalan son işçinin çıkarılması için çalışmalar devam ederken, gözler bölgeden gelecek yeni açıklamalara çevrildi.

Mobil sürümden çık