Zorlukları aşarak öğrencilerine kavuştu

Kahramanmaraş merkezli depreme Hatay’da yakalanan Türkçe öğretmeni Aslı Serçemeli Öcal, 1,5 yıl süren tedavi sürecinin ardından İzmir’de öğretmenliğe geri döndü. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sırasında ailesiyle birlikte Hatay Antakya’daki Deniz Apartmanı’nda 6. katta bulunan Aslı öğretmen, binanın çökmesiyle 25 saat enkaz altında kaldı. Eşi Gökhan Öcal, hızlıca enkazdan çıkmayı başardı; ancak Aslı […]

Kahramanmaraş merkezli depreme Hatay’da yakalanan Türkçe öğretmeni Aslı Serçemeli Öcal, 1,5 yıl süren tedavi sürecinin ardından İzmir’de öğretmenliğe geri döndü.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sırasında ailesiyle birlikte Hatay Antakya’daki Deniz Apartmanı’nda 6. katta bulunan Aslı öğretmen, binanın çökmesiyle 25 saat enkaz altında kaldı. Eşi Gökhan Öcal, hızlıca enkazdan çıkmayı başardı; ancak Aslı öğretmen, ağır yaralanmalarla karşılaştı ve sol bacağı diz altından ampute edildi.

1,5 yıl süren tedavi sonrası İzmir’e yerleşen Aslı öğretmen, Kemalpaşa Merkez Cumhuriyet Ortaokulu’nda tekrar öğretmenlik yapmaya başladı. Her gün öğrencilerinden önce okula gelerek, bir yürüteç yardımıyla ihtiyaçlarını karşılıyor.

Aslı Serçemeli Öcal, deprem anını unutmamanın yanı sıra, mesleğine olan özleminin arttığını dile getirerek, “23 yıl doyamamıştım. Bu ayrılık, mesleğime karşı hassasiyetimi, özlemimi daha da artırdı,” dedi. Okula dönerken hissettiği endişeleri de paylaşan Öcal, derslerdeki heyecanının ve mutluluğunun zamanla arttığını ifade etti.

“Aslında çok büyük hayallerim var,” diyen Aslı öğretmen, öğrencilerine en iyi bilgileri aktararak başarılı bir öğretmen olmayı hedefliyor. “Burada olmaktan, bu mesleği yapıyor olmaktan gurur duyuyorum,” şeklinde konuştu. – Volkan İcil-

Exit mobile version