Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Av. Nabi İNAL

İki Yol…

2023 tarihi yaklaştıkça seçim heyecanı artıyor ve buna paralel olarakta çeşitli söylemlerde bulunuluyor.

İktidar kanadı seçimlerin normal zamanında olacağını sık sık tekrarlasa bile, muhalefet kanadı her geçen gün erken seçim çağrılarını daha kuvvetli bir sesle duyurmaya ve böylece iktidar kanadını da erken seçime zorlamaya devam ediyor.

İster erken seçim olsun, ister normal zamanda yapılacak seçim olsun, gerek iktidar, gerekse muhalefet kandını oluşturan siyasi partiler, kanaatimize göre bir yol ayrımına girmiş bulunuyorlar.

Nedir bu yol ayrımı denirse, şu şekilde açıklamak gerekir:

İktidar kanadı yapılacak olan seçimde Türk tipi başkanlık sisteminin aksayan yanlarının düzeltilmesi suretiyle aynen devam ettirilmesi görüşünde.

Buna göre anayasanın bir çok maddelerine aykırı olmasına rağmen halen uygulanan başkanlık sistemi aksayan yönleri düzelttikten sonra uygulamaya devam edilecek, böylece tek kişinin karar vermesi gibi bir durumun devamına olur verilebilecektir.

Böyle olduğu takdirde de güçlendirilmiş parlamenter sistemin yeniden yaşama geçilmesi beklentileri ötelenmiş olacaktır.

Buna karşılık muhalefet partileri ise; Türk tipi başkanlık sisteminin bünyemize uygun olmadığı ve bu nedenle yeniden parlamentonun etkin bir hale gelmesini sağlayacak olan güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesini istemektedirler.

İşte önümüzdeki seçimde, oylarını sandığa atacak olan seçmenler, bu iki yoldan, bu iki anlayıştan birini seçecek, ülkenin geleceğinin şekillenmesini sağlayacaklardır.

İster erken, ister normal zamanda yapılacak seçim olsun, bu yoldan birinin yaşama geçirilmesi suretiyle ülkenin geleceği şekilleneceği için siyasi atmosfer ve siyasi tansiyon giderek yükseliyor.

Durum böyle iken, birde ortaya birbiri peşi sıra yayınlanan videolar çıktı.

Bu videolarda, geçmiş yıllarda meydana gelen olayların bir kısmının aydınlığa çıkması, bazı ilişkilerin gün yüzüne çıkartılması suretiyle toplum tarafından görülüp anlaşılması yolunda birtakım söylemler olmakta, bir takım açıklamalarda bulunulmakta ve buna paralel bir yol izlenmek suretiyle videolarda açıklananların doğru olup olmadığını, neler yaşandığını ve nelerle karşı karşıya kalındığını öğrenmek suretiyle bilgi sahibi olmak ve konuların aydınlanmasını isteme yolunda bir beklenti içine girilmiş bulunulmaktadır.

Bir takım kararların alınmasına sebebiyet veren böylesi durumların ortaya çıktığı bir video salgınında, sonucun ne olacağını ve bu video kayıtlarındaki açıklamalardan hangisinin doğru, hangisinin gerçek dışı olduğunun belirleneceğini zaman gösterecektir.

Böylesi bir ortam içerisinde, bir yandan videolar birbiri peşi sıra yayınlanırken, öte yandan yaklaşan 2023 tarihi göz önünde tutulmak suretiyle erken veya normal seçim çağrıları ve söylemleri daha çok dikkat çekici olmaya başlamıştır.

Ekonominin çöktüğü, açlık ve yoksulluğun diz boyuna ulaştığı, bağımsız ve tarafsız yargının yoğun bir şekilde arandığı, kuvvetler ayrılığı ilkesinin ödünsüz olarak uygulanması isteklerinin yüksek sesle dillendirilmeye başlandığı bir ortam içerisinde yapılacak olan seçimde, seçmenin tercih hakkını kullanmak suretiyle, milli iradenin tecellisinin sağlanacağı, önüne konulan iki yoldan birinin tercih edilmesi suretiyle ülkenin geleceğinin belirleneceği hatırdan uzak tutulmamalıdır.

Bu nedenle herkesin görüşlerini, yasaların izin verdiği doğrultuda açıklamak suretiyle ülkenin geleceğinin şekillenmesine katkıda bulunması gerekir.

Eğer görüşler açıklandığı ve önüne konulacak olan bu iki yoldan hangisinin tercih edileceğine kanaat getirilerek oylar kullanıldığı takdirde, ülkenin geleceğinin daha sağlıklı bir şekilde şekilleneceğinden kimsenin şüphe etmemesi gerekir. …

[email protected]

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER