Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Av. Nabi İNAL

Hukuk Penceresinden…

      Bir taraftan buhrana dönüşen ekonomik sorunlar ve mutfakta başlayan yangın devam ediyor, öte yandan ise önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olacak isimlerin durumu tartışılıyor.

      Yürürlükte olan anayasamız ve hukukun gösterdiği yol doğrultusunda sorunu ortaya koymak ve irdelemesini yapmak suretiyle durumu kendi açımızdan açıklığa kavuşturmak istiyoruz.

      Anayasamızın 101. maddesinin 21.01.2017 tarihinde yapılan değişiklikten önceki konu ile ilgili hükmü şöyledir:

      Bir kimse iki defa Cumhurbaşkanı seçilemez.

      Ancak 2017 tarihinde yapılan ve yürürlüğe giren değişiklik sonucu anayasamızın bu konuyla ilgili 101. maddesi şu şekilde düzenlenmiştir:

      Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.

      Şuanda yürürlükte olan anayasa hükmü uyarınca bir kimsenin en fazla iki defa Cumhurbaşkanı ve bu nedenle de en fazla iki defa aday olabileceği net bir şekilde görülüp anlaşılmaktadır.

      Anayasamızın 101. maddesi uyarınca bir kişinin ancak iki defa aday olabileceği ve seçilebileceği açıkça görülüp anlaşıldığına göre, bu maddeyi şu veya bu şekilde tefsir etmek, yorumlamak ve bunun sonucu olarakta yeni yeni görüşler ortaya atmak, hukuk devletinde olmaması ve düşünülmemesi gereken bir husus olsa gerek.

      Yasal açıdan durum böyle olduğuna göre, önümüzdeki normal zamanda yapılacak seçimde aday olmak isteyen isimlerin bu kural doğrultusunda hareket etmesi ve kuralı zorlayacak yollar aramaması gerektiği kanısındayız.

      Anayasamızın 101. maddesine göre iki defadan fazla seçilemez hükmü göz önünde tutularak, soruna hukuk penceresinden bakıldığında, bir istisnanın var olduğu anlaşılıyor. Bu istisna da erken seçim kararının TBMM tarafından alınmış olması halidir.

      Bu durumda TBMM eğer erken seçim kararı alır ise, bunun normal sürede yapılan bir cumhurbaşkanlığı seçimi olmayacağı gerçeği karşısında iki defa cumhurbaşkanı seçilen kişinin yeniden cumhurbaşkanı adayı olması mümkün olabilecektir.

      Durumun böyle olmasına rağmen aday olabilir, aday olamaz tartışması yapılacağına, bir erken seçim kararı alınması yoluna gidilmek suretiyle sorunun tartışmasız bir şekilde çözülmesi yoluna gidilmesi daha doğru olmaz mı?

      Siyaset sahnesinde rol alanlar zaman zaman kolay yolu değil, zor yolu seçerler.

      Böyle olunca da tartışılmaması gereken konular tartışılır, atılmaması gereken adımlar atılır. Tıpkı önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanı adaylığı ve iki defa seçilebilir cümlesinden neyin anlaşılıp anlaşılamayacağının tartışma konusu yapılması gibi.

      Hiç olmazsa önümüzdeki seçimlerde bu yol yerine, bir erken seçim kararı alınmak suretiyle tartışmaya mahal vermeyecek bir tutum izlenmesi daha doğru ve ülke geleceği açısından daha yararlı olmaz mı?

      Elbette ki olur.

      Beklentimiz en geç 2023 yılında yapılacak olan genel seçimlerde bu doğrultuda hareket edilmesi suretiyle ileriki zaman dilimi içerisinde yeni tartışmaların ortaya çıkmasının engellenmesi, herkesin gönül huzuru içersinde sandığa giderek oylarını kullanması ve gelecekte ülkeyi yönetecek olanların belirlenmesinin sağlanmasıdır.

      Biz anayasamızın 101. maddesini hukuk devletinde var olması gereken görüş doğrultusunda yorumluyoruz.

      Temenni ediyoruz ki; bu görüş doğrultusunda hareket edilir ve tartışmasız bir seçim atmosferine girilir…

                                             [email protected]

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER