Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

İskenderun’da otomobil-motosiklet çarpışmasındaYaralı Fatma

İskenderun’da otomobil-motosiklet çarpışmasında
Yaralı Fatma Gök Can Verdi

TCMB verisi

TCMB Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu’na göre, Temmuz’da tüketici yıllık enflasyonu enerji hariç tüm alt gruplarda yükselirken, söz konusu yükselişe en belirgin katkı 1,44 puanla temel mal grubundan geldi.

Hatsu Yatırımı 1,4 Milyar Tl

HATSU’nun, 7 yıl içinde 1 Milyar 370 Milyon 797 Bin Liralık yatırım yaptığı açıklandı. Resmi veriye göre HATSU; 7 yılda 2822 km içme suyu borusu döşedi, 35 içme suyu deposu yaptı, 266 sondaj gerçekleştirdi, 24.803 elektrik arızası yaşadı, bu işler için de 1 Milyar 370 Milyon 797 Bin 621 TL harcandı.

Okullar 12 Eylül’de Açılacak

2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül’de başlıyor. İlk ara tatil 14-18 Kasım tarihleri arası, ikinci ara tatil ise 17-20 Nisan 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihi olarak belirlenirken, okullar, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için16 Haziran 2023 tarihinde kapanacak.

Bakanlık çalışması

Ticaret Bakanlığı tarafından, bu yılın ilk yarısında yürürlük süresi dolan ve gelecek yılın aynı döneminde yürürlük süresi dolacak dampinge karşı önlemler ilan edildi.

%25 indirim

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Et ve Süt Kurumu olarak, kuzu eti fiyatıyla ilgili yüzde 25’lik bir indirim yapacağız” dedi.

Vergide uzlaşma

Vergi uygulamalarında 5 bin lirayı aşan (2022 yılı için 6800 lira) usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları da uzlaşma konusu olabilecek.

Büyükbaş desteği

Büyükbaş hayvancılık desteklerinden faydalanabilmek için belirlenen bazı sürelerde değişikliğe gidildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ön ödemeli konut

Ön ödemeli konutlarda sözleşmeyle belirlenen tüketiciye azami teslim süresi, 36 aydan 48 aya çıkarıldı. Konuya ilişkin Yönetmelik, 1 Ekim’den itibaren yürürlüğe girecek.

Para akışı hızlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Geçen haftadan itibaren, Türkiye’ye para akışı hızlandı, bundan sonra da devam edecek. Devam eden trendle, Türkiye çok farklı bir noktaya gelmiş olacak” dedi.

Temmuz ihracatı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, kimyevi maddeler ve mamulleri, geçen ay 2,9 milyar dolarla en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu.

Ataman, hemen!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, görevine başladı.

YAŞ toplantısı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki basına kapalı toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü.

Oylama sürüyor

Anadolu Ajansı’nın web sitelerinden Türkçe ve İngilizce dillerinde temmuz ayının fotoğraf ve videolarını seçmek için oylamalar başladı. Oylamalar, “photovideorate.aa.com.tr” internet adresi üzerinden, 7 Ağustos Pazar günü 17.00’ye kadar sürecek.

Boşanan eşler

Adalet Bakanlığı’nca hazırlanan “Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına İlişkin İlam ve Tedbir Kararlarının Yerine Getirilmesine Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, boşanan eşlere icra yoluyla çocuk teslimi uygulaması sona erdi.

Tescilli lezzet

Gastronomi kenti Gaziantep’in coğrafi tescilli lezzeti olan rengarenk kurutmalıklar, olgunlaşması ve lezzetlenmesi için bugünlerde güneşle buluşturuluyor.

Dolandırıcılık Online olarak

Türkiye’de kimlik avı ve dolandırıcılık girişimleri, 2022’nin ikinci çeyreğinde yüzde 79 arttı. Kaspersky, Türkiye’de, 2022’nin ikinci çeyreğinde 3 milyon 990 bin 546 kimlik avı saldırısı tespit etti.

KPSS İptali

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, KPSS iptaline lüzum görüldüğünü bildirerek, “Süreçle ilgili, Devlet Denetleme Kurulu olarak şeffaf bir şekilde vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Resmi Gazete’de

Genelkurmay Başkanlığı görev süresinin birer yıllık sürelerle Cumhurbaşkanınca yaş haddine kadar uzatabilmesine imkan tanıyan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Başsavcılık açıkladı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2022-KPSS Lisans sorularının sızdırıldığıyla ilgili iddialara ilişkin, özel bir eğitim kurumuna ait yayınevi ve dershanesindeki bir kısım dijital materyal ile soru kitapçıklarına el konulduğunu bildirdi.

Tutuklandı

Ankara’nın, Çankaya ve Mamak ilçelerinde Alevi Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile Cemevine yönelik eylemlerle ilgili gözaltına alınan 3 şüpheliden biri tutuklandı.

Bakanlık çalışanları

FETÖ Operasyonu

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Bakanlık Konferans Salonu’nda düzenlediği “Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı”nda, “İçişleri Bakanlığı’nın 49 bin 13 çalışanı FETÖ’den ihraç edildi” dedi.

Dikkatli olun!

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan, koronavirüsün çok hızlı bulaştığını ve etkilerinin kişiden kişiye değiştiğini belirterek, PCR testi negatif çıkmış olsa dahi, bazı belirtileri olanların toplumdan izole olmaları gerektiğini bildirdi.

2022 finalistleri

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Roket Yarışması’nda bu yıl toplamda 81 takım, 10 Ağustos’a kadar Aksaray Atış Alanı’nda yarışacak, dereceye giren takımlar TEKNOFEST 2022’de açıklanacak.

MEB çalışması

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, özel öğretim kurumlarında sınıf mevcutları, okul öncesi eğitimde 20, diğer okullarda 30’dan fazla olamayacak.

Gurbetçiler dönüyor

Dönüş yolcuklarının başladığı 28 Temmuz’dan bu yana, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 27 bin 892 araç ile 121 bin 957 gurbetçi çıkış yaptı. Bagajlarına, memleketlerinden aldıkları yöresel ürünleri yükleyen gurbetçilerin dönüş yolculukları devam ediyor.

Vizyona giriyor

Brad Pitt’in başrolünde yer aldığı ‘Suikast Treni’ vizyona giriyor. Brad Pitt’in rol aldığı “Suikast Treni” yanı sıra üç korku filmi ve iki animasyon film bu hafta izleyiciye sunulacak.

Gündem: Fiyatlar

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk oldu. “Un, yağ, şeker gibi stratejik ürünlerle ilgili bir planlama yapacağız.”

Meclis gündemi

CHP, kiralık ve satılık konut fiyatlarının giderek yükselmesi karşısında, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

İhracatta sıkıntı

Türkiye’nin ihracat gelirleri 7 ayda yüzde 19 arttı, ancak yavaşlayan siparişler endişe yaratıyor. İhracattaki bir diğer sorun ise parite kaynaklı riskler.

Rus malları

Ambargo sonrası Rusya’nın paralel ithalatının önünün açılması, Türkiye’yi, bu ülkenin transit hub’ı yaptı. Lojistikçiler, “Türkiye’deki antrepolar, Rus transit malları ile doldu taştı” diyor.

Enflasyon tahmini

JP Morgan, TÜİK’in Temmuz ayı enflasyon rakamlarının ardından yayınladığı bir notta, yıl sonu TÜFE tahminini yüzde 63.1 olarak bıraktığını ifade etti.

Hukuk çağrısı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Sönmez: “Hukuk yoksa ekonomi yok. Adalet yoksa güven yok. Fikir ve ifade özgürlüğü yoksa girişimcilik, yenilik ve gelişme yok.”

EXPO güneşi

Dört ayda 1 milyon 200 binden fazla ziyaretçi ağırlayan EXPO için konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: “Suriye’deki karışıklık nedeniyle 12 yıldır zorluklar yaşayan şehrimizde güneş yeniden doğdu.”