Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Av. Bekir ATAHAN

DEĞİŞİMİN TILSIMI

CHP son yerel seçimlerde büyük başarı göstererek seçimlerden 1.parti olarak çıkmıştır. Bu aslında birçokları tarafından tahmin edilmeyen, beklenmeyen bir durum oldu.

Bu büyük başarı asla bir tesadüf olarak değerlendirilemez. Başarıda birçok etmen bulunmakta.

2019 yılına gidelim. CHP 2019 yerel seçimlerinde 11 büyük şehri kazandı. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ve Ankara’da Mansur Yavaş’ın başını çektiği belediyeleri Adana’da Zeydan Karalar, Mersin’de Vahap Seçer, İzmir’de Tunç Soyer olmak üzere diğer belediyeler (birkaç tanesi hariç) 5 yıllık sürede müthiş hizmetler üretti. Lokomotif görevi gören ve müthiş hizmetler üreten büyükşehir belediyeleri, CHP için son derece olumlu bir referans oldu. Bu değerli isimlerin adaylaşmasında Sn. Kılıçdaroğlu’nun da büyük bir emeği ve vizyonu vardır.

 

Demokrasiye önem veren, Atatürkçü seçmenlerde 2023 CB seçimleri büyük bir kırılma olmuştur. İktidarın son derece zayıfladığı, ülkeyi çok kötü yönettiği, birçok araştırmanın “iktidar değişiyor” söylemleri sonrasında iktidarın bir kez daha kazanması Atatürkçü demokrat kesimde büyük bir travma yarattı. Bu tramva, insanların politikadan soğumasına da neden oldu. Gençler büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

 

Sn. Kılıçdaroğlu’nun bu seçim mağlubiyeti sonrası CHP genel başkanlığından istifa etmemesi, seçmende daha büyük bir küskünlük, sinir ve siyasetten soğuma yarattı. Sonrasında CHP Kurultay’ında genel başkan değişikliği ve Sn. Özgür Özel’in yeni genel başkan oluşu, flaşları bir kez daha CHP’ye yöneltti. Çünkü Türkiye’de siyasi tarihte mevcut bir genel başkanın aday olarak girdiği ve kaybettiği bir Kurultay’ın örneği yoktur. Bu durum, CHP’nin mevcutlar içerisinde en demokratik parti olduğunu, genel başkanı üyelerin değiştirebildiğini göstermiş oldu.

 

Tabii bu değişim sürecinin bana göre en büyük mimarı ve itici gücü Sn. İmamoğlu’dur. Onun değişim çıkışı ve süreci koordine etmesi, işi başka bir noktaya taşıdı. Hatta bir adım daha ileriye götüreyim, İmamoğlu ağırlık koymasaydı CHP’yde değişim hareketinin başarılı olması imkansızdı.

 

Sn. Özgür Özel liderliğindeki CHP genel merkezi, Kurultay sonrasında çok zorlu bir süreci müthiş bir ustalıkla yürüttü. İttifak dağılmış, parti içerisinde gruplaşmalar keskinleşmişti. Ayrıca Burcu Köksal’ın da çıkışı ayrı bir sorun yaratmıştı. Tüm bu süreçler Sn. Özgür Özel tarafından çok doğru şekilde yürütüldü.

 

CHP, seçim bölgelerinde “nasıl bir aday istiyorsunuz” sorusunu sordu ve toplumun bu yanıtlarına doğru alternatifler üretti. Mesela Üsküdar’da Sinem Dedetaş, Esenyurt’ta Ahmet Özer, Adıyaman’da Abdurrahman Tutdere, Dörtyol’da Bahadır Amaç, Fatih’te Mahir Polat gibi isimlerini saymakla bitiremeyeceğim birçok isim çok güzel süreçler yürüttüler.

 

Bu toplumun ferasetine güvenmek gerekir. Demek ki doğru, yıpranmamış, dürüst, çalışkan ve genç isimleri atadığınızda başarıya ulaşmak zor değil. Bugün Adıyaman, Kilis, Üsküdar, Ardahan, Artvin gibi bölgeleri kazanmak hiç de kolay değil. Ayrıca Mersin, Adana, İstanbul ve Ankara’da müthiş farklar atıldı. Burada bu isimler 5 yıllık süre içinde çok güzel hizmetler üretti. Şehirlerini kalkındırdılar. Asla kibirli davranmadılar. Doğru isimler başarının kilit rolü oldu.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER