Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Hatay’daki depremzede öğrencilere eğitim desteğinde yüzde 35 artış

6 Şubat depremlerinin ağır yıkıma uğrattığı Hatay’ın da aralarında bulunduğu 5 ilde, özel okullarda öğrenim gören öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği artırıldı.

6 Şubat depremlerinin ağır yıkıma uğrattığı Hatay’ın da aralarında bulunduğu

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca hazırlanan düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde özel okullarda öğrenim gören ve destek kapsamındaki öğrenciler için ödenen eğitim ve öğretim desteği, 2025-2026 eğitim öğretim yılında ödenen tutarlara göre yüzde 35 artırıldı.

2026-2027 eğitim öğretim yılında ilkokul 4’üncü sınıf öğrencileri için 44 bin 906 lira, ortaokul 8’inci sınıf ile ortaöğretim 12’nci sınıf öğrencileri için ise 52 bin 488 lira eğitim desteği ödenecek.

Düzenleme, 6 Şubat depremlerinin ardından eğitim alanında desteklerin sürdüğü Hatay’daki öğrencileri de kapsıyor.