Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MKÜ Mezuniyet Töreni Yeni Tarihle Gerçekleşecek

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, orman yangını nedeniyle ertelenen toplu mezuniyet törenini 11 Temmuz Cuma günü gerçekleştirecek. Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, törenin saat 18.00’de başlayacağını duyurdu.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, orman yangını nedeniyle ertelenen toplu mezuniyet

Yangın nedeniyle ertelenmişti
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Antakya’da devam eden orman yangınları nedeniyle ileri bir tarihe alınan mezuniyet töreninin yeni tarihini açıkladı. Rektör Eren, toplu mezuniyet töreninin 11 Temmuz 2025 Cuma günü saat 18.00’de yapılacağını duyurdu.
Üniversitenin resmi takvimine göre 4 Temmuz’da düzenlenmesi planlanan mezuniyet töreni, Antakya ilçesinde etkili olan ve HMKÜ yerleşkesine kadar yaklaşan orman yangını tehdidi nedeniyle iptal edilmişti.

Yerleşkeye yönelik tehdit kalktı
Yangınların bir bölümünün kontrol altına alınması ve üniversiteye yakın bölgedeki tehlikenin ortadan kalkmasının ardından, törenin yeniden planlandığı açıklandı. Rektör Eren, öğrencilerin ve ailelerinin güvenliğini öncelediklerini belirterek, mezuniyet coşkusunu sağlıkla ve huzurla yaşamak istediklerini ifade etti.

“Mezuniyet heyecanını birlikte yaşayacağız”
Rektör Eren yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Öğrencilerimizin ve ailelerinin sabırsızlıkla beklediği bu anlamlı günü, yaşadığımız zorlu sürecin ardından daha güçlü bir şekilde birlikte kutlayacağız. 11 Temmuz Cuma akşamı tüm mezunlarımızı ve ailelerini bu özel anı paylaşmaya davet ediyoruz.”