Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Operasyon Akademi’de…

Yemek borusu doğuştan kapalı

Yemek borusu doğuştan kapalı bebek, ameliyatla 3 ayda sağlığına kavuştu.

Doktoru, bebeği kucağına alıp, biberonla yemek verdi.

Antakya’daki özel yataklı tedavi kurumlarından Akademi Hastanesi’nde, doğuştan yemek borusu kapalı olan bir bebeğe gerçekleştirilen başarılı ameliyatın ardından, 3 aylık bir tedavi ile bebeğin sağlığına kavuşması sağlandı. Operasyonu gerçekleştiren doktoru, 3 ay içinde iyi ettiği bebeği kucağına aldı, biberonla yemeğini eliyle yedirdi.
Akademi Hastanesi Yönetimi, bu önemli operasyonla ilgili açıklamasında, “Özel Antakya Akademi Hastanesi Çocuk Cerrahı Op.Dr.Hakan Samsum, yemek borusu doğuştan kapalı olan hastasını bugün hastanemizden şifayla taburcu etti” derken, Op.Dr.Hakan Samsum ise şunları söyledi:
“Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ile çok zor işleri başarıyoruz. 3 aydır büyük uğraşlar vererek ameliyatını yaptığımız, Distal Fistüllü Özofagus Atrezili (Yemek borusu doğuştan kapalı ve alt kısım nefes borusu ile bağlantılı) ve Distalde konjenital darlığı hastamızı sağlığına kavuşturduk. Darlığı iki kez balon ile genişlettik. Hastamızı besledik ve taburcu ettik. Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlumuz, başta Merve Gül Hemşire ve tüm Hemşirelerimize ve Ameliyathane ekibimize teşekkürler. Sevgiler, saygılar. Sağlıkla kalın.” -Cemil Yıldız-